Teade 17.10.2023

Lugupeetud Harju-Ristil ühisveevärgi kliendid, palume tungivalt mitte juua keetmata ühisveevärgi vett!

Lahevesi AS võttis Harju-Risti asula veehaardekaevust veeproovi, mis näitas Coli-laadsete bakterite olemasolu. Koheselt alustasime puurkaevu põhjaliku desifintseerimisega ehk kloreerimisega. See protsess võtab aga aega ning seni palume tungivalt läbikeetmata kraanivett mitte tarbida! Uued proovid võtame 20. oktoobril. Seejärel analüüsib neid Terviseameti labor ja väljastab tulemuste protokolli arvatavasti hiljemalt 27. oktoobril.

Paralleelselt kontrollitakse puurkaevu manteltoru seisukorda ning rikete leidmisel tellitakse remonttööd.

Anname proovide tulemustest teada esimesel võimalusel!

Lisainfo: Lehevesi AS, 639 1400.

Kolibakteritest joogivees saab lugeda rohkem SIIT.